Atlas of World: Luxemburg. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Luxemburg.
Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Luxemburg. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Luxemburg. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Luxemburg hier:
Luxemburg - Overzicht:
Wat moet je weten over Luxemburg? Laten we beginnen met dit: Opgericht in 963, werd Luxemburg in 1815 een groot hertogdom en een onafhankelijke staat onder Nederland. Het verloor meer dan de helft van zijn grondgebied aan België in 1839 maar kreeg een grotere mate van autonomie. In 1867 bereikte Luxemburg de volledige onafhankelijkheid onder de voorwaarde dat het eeuwige neutraliteit belooft. Overvallen door Duitsland in beide wereldoorlogen, eindigde het neutraal in 1948 toen het toetrad tot de Benelux-douane-unie en toen het het volgende jaar toetrad tot de NAVO. In 1957 werd Luxemburg een van de zes grondleggende landen van de EEG (later de EU) en in 1999 werd het lid van de euro-valutazone.
Geografie van Luxemburg
Waar op de wereld is Luxemburg? De locatie van dit land is West-Europa, tussen Frankrijk en Duitsland. Het totale gebied van Luxemburg is 2,586 km2, waarvan 2,586 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal zacht glooiende hooglanden met brede, ondiepe valleien; hooglanden tot licht bergachtig in het noorden; steile helling naar Moezel overstromingsvlakte in het zuidoosten. Het laagste punt van Luxemburg is Moezel rivier 133 m, het hoogste punt Buurgplaatz 559 m. En het klimaat is aangepast continentaal met milde winters, koele zomers.
Inwoners van Luxemburg
Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Luxemburg wonen. Het nummer is: 594,130 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Luxemburger 53,3%, Portugees 16,2%, Frans 7,2%, Italiaans 3,5%, Belgisch 3,4%, Duits 2,2%, Brits 1,1%, andere 13,2%. Wat zijn de talen in Luxemburg? Luxemburgs (officiële administratieve en gerechtelijke taal en nationale taal (gesproken moedertaal)) 55,8%, Portugees 15,7%, Frans (officiële administratieve, juridische en wetgevende taal) 12,1%, Duits (officiële administratieve en juridische taal) 3,1%, Italiaans 2,9% , Engels 2,1%, andere 8,4% (2011 est.). En de religies: Christen (overwegend rooms-katholiek) 70,4%, moslim 2,3%, andere (inclusief boeddhistische, volksreligies, hindoe, joods) 0,5%, geen 26,8% (est van 2010). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 39.3 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 82.3 jaar. Waar wonen de mensen in Luxemburg? Hier: meeste mensen wonen in het zuiden, aan of nabij de grens met Frankrijk. De belangrijkste stedelijke gebieden van Luxemburg zijn: Luxemburg (hoofdstad) 107.000 (2014).
Overheid en economie van Luxemburg
De hoofdstad van Luxemburg is Luxemburg en het overheidstype constitutionele monarchie. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 12 kantons (kantons, enkelvoud - kanton); Capellen, Clervaux, Diekirch, Echternach, Esch-sur-Alzette, Grevenmacher, Luxemburg, Mersch, Redange, Remich, Vianden, Wiltz. Met betrekking tot de economie van Luxemburg zijn belangrijke industriële producten bank- en financiële diensten, bouw, vastgoeddiensten, ijzer, metalen en staal, informatietechnologie, telecommunicatie, vrachtvervoer en logistiek, chemicaliën, engineering, banden, glas, aluminium, toerisme, biotechnologie. Belangrijke landbouwproducten zijn druiven, gerst, haver, aardappelen, tarwe, fruit; zuivel en dierlijke producten. De belangrijkste exportgoederen zijn machines en uitrusting , staalproducten, chemicaliën, rubberproducten, glas en de belangrijkste exportpartners zijn Duitsland 23,1%, België 16,6%, Frankrijk 15,4%, Nederland 5,1% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn commerciële vliegtuigen, mineralen, chemicaliën, metalen, levensmiddelen, luxe consumptiegoederen en de belangrijkste importpartners zijn België 29,4%, Duitsland 24,3%, Frankrijk 10,3%, VS 7%, China 5,8%, Nederland 4,3%, Mexico 4,3% (2016). Hoe rijk is Luxemburg en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $109,100 (2017 schatting). Dus de mensen zijn hier gemiddeld erg rijk. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.